Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Lørslev Vesterhede – sommeren 1957

Al den snak om ferierejser begyndte at irritere min far uldkræmmeren Kjeld Mads, og han besluttede sig for, at vi også skulle være med, men pengene slog ikke rigtig til, men så fik han en ide.

Han slagtede min røde sparegris den 29. juni 1957, og raslede 27 kr. ud af den. Beløbet rakte lige til at leje et telt, lappet og uden bund. Med et spritapparat, en lille gryde og to hullede tæpper forlod vi “Lokomotivet” og cyklede sydpå.

For at reducere omkostningerne havde min far et lille lager af tekstiler på bagagebæreren, som han kunne sælge af på vejen sydover.

Campingpladser var der ikke råd til, og teltet blev slået op på en mark eller i en skovtykning.

Vi nåede til Randers og Silkeborg, inden vi vendte om og cyklede hjem til Lørslev Vesterhede. Ofte var vi våde indtil skindet, hvis det havde regnet om natten, men det så min far stort på. Tre ugers ferie i telt – jeg syntes, det var en vidunderlig tur.

Husker, at vi gjorde et længere ophold i Hobro, hvor min moster Ellen var kaptajn i Frelsens Hær, og vi fik lov til at sove på gulvet i forsamlingssalen. Noget sengeleje kunne hun desværre ikke anvise os.

Jeg var nervøs på hele turen ved tanken om, at der skulle komme ny lærer til Lørslev skole efter ferien, og rygterne sagde, at han var skrap, men god til at synge.

På billedet kan I se far og jeg forlade Hobro. Vi er fotograferet i Frelsens Hærs gård.