Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

PROGRAM Præstegårdsfestivalen – Fredag 7. og lørdag 8. september

Dansk Norsk Forening i Vendsyssel presenterer:

PROGRAM
Fredag 7.september
Aftenskonsert i Ugilt kirke

kl 19.30

Gratis entrè

Ugiltvej 550
Ugilt
9800 Hjørring
Vis på kort

TRIO FRANOR

Trio Franor er en fransk-norsk guitartrio, som vil tage publikum med på en rejse i den klassiske guitars verden. Publikum kan glæde sig til et varieret og spændende program og lade tonerne fra tre guitarer overraske og bevæge sig, lover arrangørerne i en pressemeddelelse.

Trio Franor består af Ingrid Lyslo og Anna Vegrim Ryvænge fra Norge/Danmark samt Marine Bouttier fra Frankrig.  Denne sommer har de hatt turné i Jylland og også spilt flere steder i Fankrige. Deres fælles drøm er at dele deres passion og glæde for den klassiske guitar med publikum.

Ingrid Horvei Lyslo, er fra Førde i Norge. Hun er en alsidig musiker, og har spillet både solo- og kammermusik på koncerter i Norge, Japan og Frankrig. Dette år vil hun færdiggøre sin bachelor i klassisk guitar, og har startet opp sit masterstudie ved Griegakademiet i Bergen dette år. Marine Bouttier, begyndte at spille guitar i Savoyen i Frankrige. Hun studerede musik og musikvidenskab på universitetet i Lyon og guitar på ENM i Villeurbanne. Hun fuldførte sin bachelorgrad i klassisk guitar på L´Esm de Bourgogne. Efter et år på konservatoriet i Sevilla, Spanien, og hun har fuldført sin master i musik i Ghent, Belgien, dette år. Marine Bouttier har modtaget flere priser, og underviser nu på konservatoriet i Mons-en-Barœul og Hellemmes i Nordfrankrig.

Anna Vegrim Ryvænge er fra Drammen i Norge men er bosatt i Danmark. Hun begyndte at spille guitar i en alder af 10 år. Hun har spillet flere koncerter både som solist og i forskellige kammermusik grupper i inn- og udland og vundet flere priser med sit guitarspill. Efteråret 2017 studerede hun klassisk guitar på musikkonservatoriet i Sevilla. Hun studerer klassisk guitar på Det Jyske Musikkonservatorium Aarhus og er igang med sit masterstudie.

Konfransier – PER NØRGAARD SØRENSEN

Til årets Præstegårdsfestival har vi glæden av å presentere Per Nørgaard Sørensen til at være vår festivalkonfransier! Per er lokalt kendt og er født og opvoksed i Taars. Per flyttede i 1985 til Norge og har trods for mange år i udlandet bevaret et stort hjerte for Taars og omegn. Per var blandt andet en av initiativtagerne til 750 års jubilæet i 2014.
I Norge er Per kendt som Per Nordigaarden, og var limerick-leverandør til NRK-sportens Jon Hervig Carlsen Her bliver det nok smagsprøver på flere av Per sine sine humoristiske limericks!

Lørdag 8.september

Musik & Marked på Den Gamle Præstegård
“En hyggedag for alle!”

kl 13.00 – 18.00
Præstegårdsvej 35
Ugilt
9800 Hjørring

Entrè kr 50,- / Familie 100,- / medlemmer i DNFV GratisVelkommen til en hel dag med masser af god musik, mad, vaffler og norske sveler, ansigtsmaling, showdans, mulighed for trekketurer på Emmas søde hest og ikke minst håndbrygget øl fra gårdens eget bryggeri!

Vi får fint besøg af  Henrik Jørgensen, 2. viceborgmester i Hjørring Kommune som kommer og åbner festivalen.

Lørslev Friskoles Kor vil skabe den riktige gode stemning med sin vakre sang, og Christina og Alexander vil byde på danseglæde med sin showdans.

Janne Kjellsen og Per Olav Andersen vil igjen byde på deilige jazztoner og et helt spesielt musikalsk engasjement! Hengsrø Smie, et spennende band fra Vestfold kommerog spiller musik fra flere av deres egne CD´er.

Kjellsen Bandet
Janne Kjellsen (voc.) og Per Olav Andersen (piano) fandt hinanden indenfor jazzmusikens verden. De har haft en række optrædener i Norge, Sverige og Danmark. De har spillet og sunget med nogen af Norges mest kendte artister. Vokalist Janne Kjellsen har været nomineret til den norske Grammy (spillemandsprisen). Hun har også koret og sunget med en række artister, blandet andet Paul Young, Jørn Hoel og Bettan m.fl. Hun har udgivet sit eget album “Songs for You”, som man blandt andet kan finde på Spotify. Pianisten Per Olav Andersen er uddannet ved Institut for musikvidenskab ved Universitetet i Norge. Han er både en legende og en engageret jazzmusiker det er en glæde at opleve.

Hengsrø Smie
Siden 2013 har bandet gitt ut flere singler og to album på det Holmestrand-baserte plateselskapet BabyGoat Records. Februar 2015 slapp bandet debutalbumet ‹‹Det var nå›› og mai 2017 kom ‹‹Inntil››. Begge platene ble spilt inn, produsert og mikset i av Jakob Hermann i Top Floor studio, Gøteborg. Bandet jobber for tiden på tredjealbumet i bandsjef Kasper Søylands studio. Planlagt slipp er høsten 2019.  Musikken til Hengsrø Smie har sine røtter trygt plantet blant norsk-rock klassikere som Hellbillies, Jokke, Dumdum Boys, Raga Rockers og DeLillos, mens søttitalls-helter som Pink Floyd, John Lennon og Neil Young lurer i lydkulissene. Til info har Hensrø Smie også vært oppvarmingsband for Kim Larsen!